Broodje, burger & topping. Het klinkt zo simpel maar toch weet Burger Club al ruim twee opeenvolgende jaren prijzen in de wacht te slepen voor dit simpele recept. Ons geheim? Burgers tot leven brengen met doordachte ingrediënten. Maar, hoe doen wij dat?

Sinds de opening in 2014 onderscheidt Burger Club zich van andere burgerrestaurants door zich te richten op kwalitatieve burgers met speciale vleessoorten. Dit heeft zich geuit in de winst van de beste burger van Rotterdam 2016 (Burger Club Burger) & 2017 (Burger Club Special). Hierom proef je bij Burger Club’s burgers vanaf de eerste hap direct het verschil. En dat verschil begint bij het vlees dat we serveren.  We hebben namelijk bij elke burger de keuze uit de volgende vleessoorten:

MRIJ
MRIJ staat voor Maas-, Rijn- en IJsselvee. Dit vlees is sappig, vol en een stevig mondgevoel; precies wat je nodig hebt op een burger. Als liefde door de maag gaat ben je na het eten van dit vlees smoorverliefd. Want wat voor velen toprestaurants een pronkstuk op de menukaart is, is voor Burger Club ‘’slechts’’ onderdeel van een groter geheel. Het MRIJ-vlees van ‘’superslager’’ Piet van den Berg zorgt in combinatie met onze unieke toppingen namelijk voor een belevenis die je niet snel zal vergeten!

Iberico
Iberico vlees is afkomstig van het halfwilde Iberico varken waarvan de oorsprong in de Spaanse provincie Extre- madura ligt. De Pata Negra (‘’zwarte poot’’) Iberico wordt als de lekkerste soort beschouwd. Het Iberico varken kan met weinig voedsel doen en ontwikkelt toch snel vetweefsel. Dat resulteert in een fijne dooradering, waardoor het vlees als sappig en mals wordt ervaren. De structuur van het vlees is te vergelijken met Wagyu vlees; de Japanse rundsoort die bekend is vanwege haar exclusiviteit en volle smaak. Het vlees geeft een unieke smaak en is onder de varkens een absolute aanrader.

Wagyu “Kobe Style”
’s Werelds beste rundvlees van de Ironhorse Ranche in Oklahoma. Exclusief, mals en vol van smaak; dit vlees staat bekend als het kaviaar onder de rundvlees soorten. Deze, van oorsprong Japanse, runderen kennen namelijk niets anders dan een geschiedenis van verwennerij. Grazend in de wei vol gevarieerde grassoorten. Om de marmering van het vlees te verbeteren worden ze bijgevoerd met granen, mais, hopbierborstel en mineralen. De verfijnde smaak van dit vlees brengt de smaakpapillen in complete extase!

Kom ons geheim proeven. Kom genieten van heerlijke burgers met vlees naar jouw keuze!